KÄDENJÄLKENI SÄILYY...

Tervehdys !

Alkukesällä 2009 toimititte meille savusaunan materiaalipaketin mökillemme Iisvedelle Rautalammin kunnan puolelle. Vihdoin ja viimein saimme sen valmiiksi kesälomani aikana heinäkuussa, kaikkine terasseineen.

Otin nyt kattoturpeen hiukan kasvettua sekä ulkovalot asennettuna kuvia jotka lähetän ohessa teille. Niitä voitte tarvittaessa käyttää vaikka markkinoinnissanne.

Itse saunassahan on mahtavat löylyt. Kaikki vieraat joita olen kerinnyt kylvettämään, ovat kehuneet löylyjä ainutlaatuisiksi. Löylyissä jaksaa olla todella pitkään kerrallaan, ne on niin happirikkaat ja pehmoiset. Mutta jos haluaa kipakat löylyt, nekin löytyy, mutta ne ei polta !

Kyllähän sen rakentamisessa oli hartiavoimin kova homma. Tarvikkeitakaan kun ei rantaan tahdo saada kuin käsipelillä ( emännästä suuri apu ). Meillä on rantaan viettävä rinne, ei sinne ihan viereen autolla pääse, joten tarvikkeet oli hiissattava kottikärryillä pääosin. Runkovaiheen aikana sain pariksi päiväksi mönkijän varustettuna peräkärrillä, siitä oli suuri apu. Mutta kyllä se vaivannäkö kannatti, se on vaivan arvoinen moninkertaisesti. Itse rakentaminen oli minulle tuttua, koska olen itse rakentamisen ammattilainen.

Hirrestä tekemällä sen olisi saanut nopeammin ja pienemmällä vaivalla, mutta ei noin upean näköistä eikä noin mahtavia löylyjä olisi ikinä saanut. Ja mikä vielä merkittävä etu, ei varmasti tuhoudu palossa. Se tulee olemaan todennäköisesti paikallaan ehkäpä vuosisadan tai jopa toisenkin. Siinäpä rakentaja voipi kehuskella että kädenjälkeni säilyy useiden sukupolvien ajan näkyvissä. Niin, meinasi jäädä kehumatta se pesuhuone, se on kätevän kokoinen ja toimiva, ehdottomasti kannatti ottaa tämä malli.

Kiittäen
Hannu ja Eila Jäntti, Naarajärvi

1.9.2010

holvisaunat