Etusivu Mallisto

SAVUSAUNA ON OSA ILLAN NAUTINTOJA

Oma holvisaunamme sijaitsee Rautaveden kansallismaisemassa, jossa vastapäätä saunaa voi nähdä toisen keskiaikaisista kivikirkoistamme. Sauna maastoutuu todella hyvin, kuten oheisista kuvista näkyy. Ne ovat parin vuoden takaa, joten 'maastoutuminen' on vielä pidemmällä nyt.

On ollut hieno kokemus saunoa maasaunan pitkässä ja pehmeässä löylyssä. En voi itse juurikaan saunoa kuivissa sähkösaunoissa mutta holvisaunan pehmeys on aivan toista! Saunasta on ystävien ja perheenjäsenten kanssa saatu nauttia nyt kolmena kesänä. Sauna on herättänyt uteliaisuutta - eräs tyttäremme opsikelukaveri tuli sitä nimenomaan katsomaan, kun ajatteli sen olevan kuin hobbittien maja. Häneltäkin löylyt saivat kiitosta kuten poikkeuksetta kaikilta saunassa olleilta.

Meillä on tapana tehdä savusaunasta osa illan nautintoja: ensin mennään saunaan, sitten uidaan saunalta laskeutuvaa luonnon polkua myöten järveen, jossa uidaan n. 50 metrin päähän laiturille ja siitä siirrytään paljuun. Ja paljun jälkeen joko järven kautta tai liuskekivipolkua myöten taas saunaan ja koko kierros uudestaan ja uudestaan... Olemme tänä kesänä hyödyntäneet tulipesän hiilet laittamalla ne vanhaan pallogrilliin ja kas siinäpä hyvä hiillos makkaroille tai lämmittelyyn!

Terveisin Ulla-Maija Kauko

27.9.2011

holvisaunat