Etusivu Mallisto

UUNISAUNAN ROSVOPAISTI
Uunisaunan lämmössä voi valmistaa myös murean rosvopaistin.

TARVITSET:
  • Pesuhuoneellisen Uunisaunan
  • n. 2 - 3 kg porsaan kaslerin tai lammaspaistin, esim. Kivikylän kotipalvaamon rosvopaistimarinadissa
  • telineeen, jonka kanssa paisti saadaan lähelle kattoa
  • infrapunalämpömittarin saunan pintalämpötilojen mittaamiseen
    (ei välttämätön)
VALMISTUS
  • laita foliopakattu marinoitu paisti esim. peltivuokaan
    tai muuhun vastaavaan, jotta paistin rasva ei valu permannolle
  • aseta paisti telineelle katon rajaan

  • aloita saunan lämmitys:
    • sama puumäärä kuin normaalilämmityksessä, n. 3 koria
    • pitkä lämmitysaika 5-6 h
    • sytytä pienellä puumäärällä
    • lisää puita harvoin siten, että saat lämmityksen kestämään vähintään 5 tuntia
    • n. 2-3 h lämmityksen jälkeen holvin pintalämpötila paistin läheisyydessä on n. 115 - 130 celsiusta (voi mitata infrapunalämpömittarilla ovea raottamalla)

  • kun pesä on reilulla hiilloksella sulje saunan ilmanpoistoluukut ja kiukaan kansi
  • sulje molemmat ovet ja tuki myös saunan oven alareuna esim. matolla
  • anna paistin olla suljetussa saunassa vielä n. 15 h

 

 Ja sitten eikun paisti pois
 lauteilta ja itse nauttimaan
 Uunisaunan suloisesta lämmöstä.


Saunan jälkeen nauttimaan suussasulavan mureaa Uunisaunan rosvopaistia.



Ohje (tulostettava versio)

- pihasaunat - ulkosaunat - savusaunat - puulämmitteiset saunat - saunat -