Saunamallisto

Holvisaunojen mallisto on laaja ja mallien pituutta voi helposti muuttaa. Myös kokonaan räätälöidyt versiot ovat mahdollisia. Olemme jakaneet saunamallit savusaunoihin ja jatkuvalämmitteisiin maasaunoihin. Toimitamme maasaunapakettien mukana savusaunan kiukaat, jatkuvalämmitteisiin saunamalleihin kiukaan hankinta jää asiakkaalle (vaihtoehtoja on markkinoilla monia). Holvisaunojen rakenne taipuu myös muuhun käyttöön, kuten vierasmajaksi, varastoksi, puuvajaksi, oleskelukatokseksi, ym. Kysy siis rohkeasti vaihtoehtoja, mikäli perusmalleista ei tarpeitasi vastaavaa kokonaisuutta löydy.

Savusaunan kiukaat

Uunikiuas

Holvisaunojen saunamalleja varten kehitetyn Uunikiukaan kansirakenne on lujaa terästä. Kiukaan kaksinkertainen kuorirakenne ja nieluelementit, jotka kannattavat kiuaskiviä, valmistetaan valamalla tulenkestävästä erikoismassasta. Kiukaan palotilaan otetaan korvausilmaa kolmelta eri sivulta.

Uunikiuas lämpenee n. 2 tunnissa. Uunikiuas on varustettu hormiliitännällä, joten saunaa voi käyttää myös kertalämmitteisesti uloslämmitettynä.

Savusaunan kiuas
Uunikiukaan mitat

25 – 40 m3 saunaan

 • 850 x 850 x 1050/1400mm
 • pesä 600 x 600 mm
 • 1080 kg
  + kivitila n. 300 kg

Holvisavukiuas

Savusaunan kiuas, joka on toteutettu uudenlaisella palonkierrolla. Kiukaan tulipesällä on katto ja kivien lämmitys perustuu tulen kiertoon. Kiukaassa on kaksinkertainen kuorirakenne. Kiuas on valmistettu tulenkestävästä sementistä, runkoaineena on keraaminen murske. Kiuas käy myös perinteisen hirsisavusaunan kiukaaksi. Kiuas lämpenee pienellä puumäärällä. 1:llä kuutiolla puuta kiukaan lämmittää 8 kertaa. Holvisavukiukaalla lämmitettynä sauna pysyy lämpimänä melkein vuorokauden.

Savusaunan kiuas
Holvisavukiukaan mitat

15 – 30 m3 saunaan

 • 750 x 930 x 1100 mm
 • pesä 350 x 750 mm
 • 800 kg
  + kivitila n. 250 kg

Symmetrinen kansi

Savuhiisikiuas

Uuden kokoluokan savusaunan kiuas, jonka voi asentaa myös puulattialle kevyellä palonsuojauksella. Kiukaan päälle lämmityksen jälkeen asennettava kansi poistaa muotoilunsa ja rakenteensa ansiosta kiuaskivet noesta erityisen puhtaiksi.

Kiuas on kokonaan ruostumatonta terästä. Kiukaan sisäosassa ei ole rautaosia, joihin löylyvesi yltäisi, joten löyly tulee puhtaasti kiuaskivistä. Kiukaan lämmitys- ja siintymisaika on yhteensä 3 – 4 tuntia.

Savusaunankiuas
Savuhiisikiukaan mitat

8 – 12 m3 saunaan

Lämpenee kuutiolla puuta n. 20 kertaa

 • 600x 800 mm
 • pesä 270 x 430 mm
 • 250 kg kivineen
 • löylyä antava
  kivimassa 140 kg